Veelgestelde Vragen
Wij gaan verhuizen, profiteer nu van de korting! Meer Informatie

Veelgestelde vragen

Woodpaneel biedt niet alleen de beste akoestische panelen tegen de scherpste prijzen aan, Woodpaneel zorgt er ook voor dat alle benodigde informatie over onze akupanelen binnen handbereik is! Onderstaand staan alle handige weetjes en antwoorden op jouw vragen over onze akoestische panelen. Zijn er bepaalde zaken over onze wandpanelen nog niet duidelijk? Geen zorgen, het team van Woodpaneel helpt je graag verder!
 

Wat zijn akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen, ook wel akupanelen genoemd, is de nieuwste interieurtrend! De lattenwand panelen kunnen worden bevestigd aan zowel de muur als aan het plafond. Naast dat de akoestische panelen van Woodpaneel de ruimte een sfeervolle boost geven zijn deze akupanelen ook nog eens geluidsabsorberend! Zo verbeterd de akoestiek in de ruimte aanzienlijk en kan jij in alle rust genieten van je nieuwe akoestische panelen!

 

Wat is het verschil tussen akoestische wandpanelen, woodupp panelen en akupanelen?

Kort gezegd, niets! Simpelweg zijn het allerlei andere benamingen voor een houten latjes wand. De geluidsabsorberende lattenwand panelen van Woodpaneel zijn niet alleen voorzien van gerecycled vilt, ook zijn deze beschikbaar in fantastische kleuren zoals naturel eiken, walnoot, zwart, rustiek eiken, smoke oak en mokka eiken!

 

Zorgen de akoestische panelen voor een betere akoestiek?

Ja! De houten wandpanelen van Woodpaneel zorgen voor een aanzienlijk lagere nagalm waardoor jij de ruimte een stuk prettiger zult ervaren! De wandpanelen van Woodpaneel behoren tot de meest geluidsabsorberende houten wandpanelen doordat de houten lattenwand op het vilt is geplaatst.

 

Waar zijn de akoestische panelen van Woodpaneel van gemaakt?

De wandpanelen van Woodpaneel bestaan uit PET-vilt gemaakt van gerecycled plastic, houten latjes gemaakt van MDF en een laagje houtfineer. Het plastic wat in ons vilt wordt verwerkt is afkomstig uit de plastic soup die al jaren onze oceanen teistert. Woodpaneel heeft er bewust voor gekozen om specifiek dit plastic te gebruiken voor hun vilt om zo een bijdrage te leveren aan het opschonen van de oceanen! De akoestische wandpanelen van Woodpaneel worden niet gefreesd, de houten latten worden namelijk direct op het gerecyclede vilt geplaatst! Het hout waar wij de akupanelen van maken wordt ingekocht bij FSC-gecertificeerde dealers. Hiermee ondersteunt Woodpaneel de realisatie en het behouden van duurzame bosbouw met focus op reproductie van het plantenleven, goede arbeidsomstandigheden en een betere fauna.

PET-vilt

Het vilt dat Woodpaneel voor haar akoestische wandpanelen gebruikt bestaat voor een groot gedeelte uit gerecyclede PET. Wellicht ken je PET wel van de PET-flessen waar frisdrank in wordt verpakt. Wanneer deze materialen gerecycled worden kunnen er producten zoals houten lattenwanden van worden gemaakt. Met het gebruik van PET-vilt draagt Woodpaneel niet alleen bij aan een schonere planeet, ook zorgt Woodpaneel ervoor dat jouw akupanelen zijn voorzien van de beste kwaliteit!

 

MDF

MDF, oftewel Medium Density Fibreboard, in een ontwikkeling van massief hout waarin zeer fijngemalen houtvezels worden gemengd met kunstharslijm die uiteindelijk tot droge toestand worden geperst. Niet alleen is MDF zeer stevig, de hoge dichtheid zorgt ervoor dat MDF perfect te bewerken is waardoor Woodpaneel jouw akoestische wandpanelen tot in de nauwkeurigste details kan afwerken! 

 

Fineer

Bij Woodpaneel worden de akupanelen afgewerkt met een laag fineer. Fineer is een dun laagje ‘echt’ hout dat niet te onderscheiden is van massief hout. Omdat de fineerlaag bij Woodpaneel van echt hout is gemaakt zijn alle akoestische wandpanelen van Woodpaneel uniek! Het grote voordeel van fineer is niet alleen dat het een unieke uitstraling aan jouw akupanelen geeft, ook is fineer in combinatie met onze MDF enorm stevig waardoor de akoestische wandpanelen van Woodpaneel nooit zullen vervormen! Het hout waar wij de akupanelen van maken wordt ingekocht bij FSC-gecertificeerde dealers. Hiermee ondersteunt Woodpaneel de realisatie en het behouden van duurzame bosbouw met focus op reproductie van het plantenleven, goede arbeidsomstandigheden en een betere fauna.

 

Montage van akoestische wandpanelen

Niet alleen zijn de akoestische panelen van Woodpaneel beeldig voor het oog, ook zijn onze houten panelen enorm makken te bevestigen aan de muur of plafond! De wandpanelen zijn sneller in je woonkamer gemonteerd dan dat je de kinderkamer behangt! Er zijn meerdere manieren mogelijk om de akupanelen van Woodpaneel te monteren. Zo kun je ervoor kiezen om de akoestische panelen vast te maken met montagekit of met schroeven. Onze tip is om van tevoren vast te stellen of de akoestische panelen permanent op een bepaalde plek zullen blijven of dat ze ooit verplaatst moeten worden. In het geval dat je de akupanelen ooit wil verplaatsten raden wij aan om de wandpanelen vast te schroeven. In het geval je de akupanelen wil vastmaken met montagekit maar deze ook ooit eens wil verplaatsen raden wij aan eerst een laag behang te plaatsen en daar vervolgens de akoestische panelen aan vast te monteren.
 

Monteren met schroeven

Kies je ervoor om de akoestische panelen te monteren met schroeven? Woodpaneel raadt aan om 12 schroeven per akupanel te gebruiken. De schroeven kunnen tussen de houten latjes door het vilt in de muur worden geschroefd.

 

Monteren met montagekit

Als je ervoor kiest om de akoestische panelen te monteren met montagekit raden wij aan ongeveer 1 tubes kit per 2 akupanelen te gebruiken. Montagekit kan op alle gebruikelijke bouwmaterialen zoals hout, beton en spaanplaat worden gebruikt. Het is belangrijk dat je de montagekit in strepen en niet in dotten op de akoestische panelen of op de wand aanbrengt.

 

Akoestische panelen op maat maken

De akupanelen van Woodpaneel zijn eenvoudig op maat te maken. Met een scherp stanleymes kan ons gerecyclede vilt makkelijk worden gesneden. Ook is het mogelijk om de houten latjes los te halen van het vilt. Via een fijne liniaalzaag, handzaag of decoupeerzaag kan het geheel van de houten latjes en het vilt worden afgekort. Om het fineer te beschermen doe je een strook schilderstape over de zaagsnede.

 

Je kan er ook voor kiezen om de akoestische panelen door Woodpaneel op maat te laten maken!

 

Kan de bestelling worden afgehaald?

Ja dat kan! Met een door ons bevestigde afspraak kan je bestelling onder het genot van een heerlijke kop koffie bij ons kantoor in Pijnacker worden opgehaald! 

 

Hebben jullie een showroom?

Jazeker! In ons pand in Pijnacker hebben wij een showroom waar je duidelijk onze verschillende soorten akoestische panelen kunt zien. Het is enkel mogelijk om via een door ons bevestigde afspraak onze showroom te bezoeken. Wist je dat je thuis ook gemakkelijk ons aanbod kunt testen? Bestel onze samples zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

 

Maken jullie de panelen ook op maat?

Zeker! In de machinale werkplaats van Woodpaneel kunnen jouw akoestische panelen perfect op maat worden gezaagd! Zie hier de prijzen voor het op maat laten zagen van de akupanelen.

 

Kunnen de akoestische panelen op een ronde wand worden geplaatst?

Ja! De akoestische panelen van Woodpaneel zijn door de combinatie van gerecycled vilt, MDF en fineer enorm flexibel waardoor deze akupanelen zonder enige moeite op ronde wanden kunnen worden gemonteerd!

Hoe kan ik een buitenhoek netjes afwerken?

Er is niet zozeer één vaste oplossing voor het netjes afwerken van een buitenhoek. Met onze eindlat kunnen de akoestische panelen van Woodpaneel echter eenvoudig worden afgewerkt. Het gerecyclede vilt kan namelijk goed op maat worden gesneden met een scherp stanleymes. Bovendien zijn de houten latjes van onze akupanelen gemakkelijk te verwijderen!

 

Wat zijn de afmetingen van de akoestische panelen?

De akupanelen van Woodpaneel bedragen 260 x 52 x 2 cm (lengte x breedte x hoogte). De XL-akupanelen van Woodpaneel bedragen 290 x 52 x 2 cm (lengte x breedte x hoogte).

 

Wat zijn de technische specificaties van de akoestische panelen?

De technische specificaties van de akupanelen van Woodpaneel kan je op productpagina’s van onze website, www.woodpaneel.nl, vinden!

 

Is het mogelijke om met montagekit de akoestische panelen op glasvezel behang met muurverf te plaatsen?

Ja dat is mogelijk! Montagekit is te gebruiken met vrijwel iedere veelvoorkomende bouwmaterialen. Het vilt van onze akupanelen is aan vrijwel iedere oppervlak te bevestigen!

 

Zijn de akoestische panelen geschikt voor buitengebruik?

Helaas niet. Het MDF en het gerecyclede vilt dat wij in onze akupanelen gebruiken zijn gevoelig voor vocht waardoor deze niet geschikt zijn voor buitengebruik.

 

Kunnen de akoestische panelen rondom een bio-ethanol haard worden geplaatst?

De akupanelen van Woodpaneel zijn bestemd tot 60 graden celsius. Wij kunnen geen garanties geven bij langdurig soortgelijk gebruik.

 

Kan ik een kapstok/plank monteren op de akoestische panelen?

Jazeker! Wij raden echter wel aan om lange schroeven die in de muur achter de akupanel kunnen worden geschroefd te gebruiken zodat het gewicht niet op het akoestische paneel, maar op de muur wordt gedragen!

 

Hoeveel tubes montagekit heb ik nodig voor het monteren van de akoestische panelen?

Wij raden aan om ongeveer 2 tubes montagekit per 3 akupanelen te gebruiken. Montagekit kan op alle gebruikelijke bouwmaterialen zoals hout, beton en spaanplaat worden gebruikt. Het is belangrijk dat je de montagekit in strepen en niet in dotten op de akoestische panelen of op de wand aanbrengt.

 

Hoeveel schroeven heb ik nodig voor het monteren van de akoestische panelen?

Woodpaneel raadt aan om 8 schroeven per akupanel te gebruiken. De schroeven kunnen tussen de houten latjes door het vilt in de muur worden geschroefd.

 

Schroef ik door het MDF of door het vilt?

De schroeven moeten door het gerecyclede vilt worden gedraaid. De schroeven kunnen tussen de houten latjes door het vilt in de muur worden geschroefd.

Vraag

Stel een vraag